Gyors tippek költözéshez

katacimke.hu  > Blog >  Gyors tippek költözéshez

Gyors tippek költözéshez

| | 0 Comments

Költözz stresszmentesen!

Ha már költöztél, akkor tudod, ha még nem, akkor majd megtudod: A költözés stresszes, mozgalmas esemény, ha nem készülsz fel. De rengeteg problémától megszabadulhatsz és nagyon sok időt megspórolhatsz, ha az első dolog elcsomagolásától kezdve átgondoltan és szervezetten cselekszel.

Tippek, a teljesség igénye nélkül:

  1. Selejtezz, szelektálj! Ez legyen a nulladik lépés és semmi esetre se hagyd ki! Pénzkidobás és felesleges munka átvinni az új lakásba olyan dolgokat, amikre már nincs szükséged.
  2. Rendszerezve pakolj dobozokba! Ha így teszel, akkor a kipakolásnál nagyon egyszerű dolgod lesz. Azért dobozokba, mert a kipakolás hosszú folyamat lesz, de nagyjából egyforma méretű dobozokba pakolva, az új helyen szépen egymásra helyezve, felcímkézve könnyen megtalálod a még ki nem pakolt cuccaidat.
  3. Ne pakolj egy dobozt tele nagyon nehéz dolgokkal! pl. könyvek. A dobozt félig töltsd meg ezekkel, a tetejükre mehetnek olyan tárgyak, melyek könnyebbek!
  4. Gondold át, hogy a becsomagolt tárgyakat az új lakásban hol fogod tárolni! Könnyen lehet, hogy pl. egy kisebb lakásból költözöl nagyobba, és maradjunk a könyveknél, lehetséges, hogy eddig a hálóban tartottad a könyveidet, de most külön nappalid lesz. Vagy eddig csak egy spejzed volt, de az új lakásban lesz + kamrád is. Vagy a legjobb példa: egy szobája volt eddig a két gyerkőcnek, de az új lakásban külön szobájuk lesz. Tehát dobozolásnál ne a mostani helyiségeket vedd figyelembe, hanem az új lakás helyiségeit és aszerint szelektálva pakolj!
  5. Címkézz fel minden dobozt, zsákot! Használj színkódokat a különböző szobákhoz, írd rá, hogy miket pakoltál bele (pl. KONYHA, színe a sárga, tartalom: mindennapi étkészlet, poharak. Gyerekszoba1, színe piros, tartalom: Luca babái, jelmezek, Duplo) És így tovább!
  6. Amikor az új lakásba hordjátok be a dobozokat, akkor a színkód alapján azonnal a megfelelő helyiségbe kerülhetnek a dobozok és zsákok, nem egy hatalmas halomba, össze-vissza.

Kata címkék minden helyiséghez a csomagolásához

Mindenféle helyiséghez terveztem címkéket, beleértve a hálószoba, iroda, pince, gyerekszoba stb. Gondoltunk a házi kedvencekre is és találsz nálunk „törékeny”, „adomány”, „eladás” címkéket is. Természetesen bármilyen egyedi feliratot is kérhetsz, de szerintünk teljesen felesleges ezt tovább variálni 🙂 A címke mérete: 10×7,5cm

A költöztető dobozcímkék egyszerűvé teszik a be- és kicsomagolást

Tölts meg minden dobozt olyan dolgokkal, amelyek a címkén megadott helyiségbe kerülnek. A címkék eltérő színűek, így te és a költöztetők is könnyen meg tudják állapítani, hogy az egyes dobozok melyik helyiségbe kerülnek, hidd el, ők is örülni fognak a szervezett csomagolásnak. 🙂

Mindenképpen írj leírást (akár rövidet is), hogy mi van az egyes dobozokban. Ezek segítenek a kicsomagoláskor. Nem kell lekotornod egészen a doboz aljáig ahhoz, hogy rájöjj, a keresett tárgy egy másikban van.

Ezekkel a kész költöztetődoboz címkékkel időt takarítasz meg, és megelőzheted a káoszt, amikor átköltözöl az új otthonodba. Egy kis szervezés sokat segít a stresszmentes költözésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük